BOKA FÖRELÄSNING

Jag skräddarsyr

När du hyr in mig som föreläsare till din organisation så är jag till för er. Jag gör allt jag kan för att vara den pusselbit som ni behöver vid aktuellt tillfälle. Jag kommer inte med en färdig standardföreläsning och ställer in skorna. Jag kommer dit med en slags besatthet av att göra mig relevant för er.

Hela mitt yrkesliv har jag drivits av en huvudsaklig idé: att organisationer behöver göra sig relevanta för sina kunder/användare/brukare. Givetvis speglar denna idé hur jag själv förhåller mig till mina egna kunder. Häpp! Klas

Verksamhetsstyrning i en föränderlig värld

Vi måste ha styrning – men vi får inte fastna i den. En fruktansvärt rolig föreläsning med obehagligt tydliga sanningar.

Bemötandets magi

– om vardagligt ledarskap En vidrig sanning är den – men ändå sann: Vi leder varandra genom vårt sätt att bemöta varandra. En riktigt rolig föreläsning om hur vi faktiskt påverkar vår omgivning med vårt sätt att bemöta andra i vardagen.

Personlig effektivitet

Om att ta eget ansvar för att få saker gjorda. En lömsk föreläsning där medarbetarna skrattar sig till den obehagliga insikten att de är inblandade själva i sina egna liv.

Mask – mört – gädda

- om entreprenörskap och affärsmannaskap. En fruktansvärt enkel metafor som ger väldigt tydliga förhållningssätt för framgång. Man gräver mask och agnar med den för att fånga mörten, som man sedan lockar gäddan med. Om att gilla att gräva mask – och även komma ihåg att det ska upp gäddor i båten också!

Prestera bättre och må bättre

Det finns en ganska vanlig föreställning om att man antingen får prestera eller må bra. Den här föreläsningen hamrar på ren värmländska in det uppenbara: vi kan och ska BÅDE prestera OCH må bra.

Att göra det omöjliga möjligt

Vi tar oss ut i fältet av möjligheter och upptäcker dem i vardagen. Vi gör oss av med begränsande föreställningar och älskar äventyret. Det här är en riktig rock´n roll-föreläsning om att spränga gränser. Yes!!

IMPROVISATÖREN

Hur Klas använder oförutsedda händelser för att skapa kontakt med publiken

ALLTID PÅLÄST

Om vetenskap och om förvirring och tvärsäkerhet

OM KONFERENSER

Om hur litet vi faktiskt skapar bra villkor för utbyte.