BOKA FÖRELÄSNING
fysiskt eller online

Jag skräddarsyr!

När du hyr in mig som föreläsare till din organisation så är jag till för er. Jag gör allt jag kan för att vara den pusselbit som ni behöver vid aktuellt tillfälle. Jag kommer inte med en färdig standardföreläsning och ställer in skorna. Jag kommer med en slags besatthet av att göra mig relevant för er.

Hela mitt yrkesliv har jag drivits av en huvudsaklig idé: att organisationer behöver göra sig relevanta för sina kunder/användare/brukare. Givetvis speglar denna idé hur jag själv förhåller mig till mina egna kunder. Häpp! Klas

Digitala föreläsningar

Regelrätta peptalks – för hela organisationer och för mindre enheter

Jag inspirerar folk att fortsätta vara på tårna och inte börja muttra åt restriktioner och annat. Det är många som känner att det börjar ta emot och motivationen tryter. Då kan en dos Klas Hallberg via nätet vara en liten droppe i den stora bägaren.”

Hålla ihop gruppen och hålla organisationskulturen levande

Föreläsningar om hur organisationen kan leva sina värderingar och vidareutveckla sin kultur under en period när man inte får träffas fysiskt. Hela den här pandemin är krävande för oss på alla möjliga sätt och det gäller att vi verkligen använder varandra för att ge varandra energi. Därför känns mina små injektioner väldigt meningsfulla och jag är grymt peppad och redo att vara till nytta.

Citat – digital föreläsning oktober 2020

”Tack för en kanonbra timme! Det måste vara svårt när man inte får några reaktioner (ingen bild eller ljud från oss), men skratten var många och insikterna likaså. Att du också kopplade till vår vardag gjorde det riktigt spot on”. 

Eric Åkerström, Platschef Atea Sverige AB

Fler exempel på vanliga föreläsningar - fysiskt och/eller online

Normalt bokar vi in ett telefonmöte och utifrån vårt samtal föreslår jag föreläsningens rubrik och innehåll så att den blir relevant. Här är exempel på några vanliga teman:

Förstå kunden!

En föreläsning om att stoppa tårna i kundens skor och utgå från kunden när vi utformar våra erbjudanden och våra processer. En föreläsning som kan riktas antingen till sälj och service, eller handla mer om strategisk höjd och långsiktig styrning. Jag skrivit en bok i ämnet ihop med Professor Per Kristensson från Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads Universitet. Boken har titeln “I kundens skor” och finns att köpa med mängdrabatt för den som vill komplettera föreläsningen med en bok. Jag föreläser även ihop med Per Kristensson. Fråga efter paketpris.

Förstå medborgaren!

En föreläsning om tillitsbaserad styrning och värdeskapande medarbetarskap. Om att göra rätt sak och acceptera att den ibland utförs på fel sätt istället för att frestas av lockelsen att göra fel sak rätt bara för att det är enklare.

Att skapa en mer relevant offentlig sektor

En föreläsning ihop med Dr Johan Quist, forskare vid Centrum för tjänsteforskning. Vi är tillsammans på scen och varvar innehåll. Du får en blandning av Johans forskningsresultat och mina iakttagelser. En mycket uppskattad föreläsning riktad till just offentlig sektor som vi genomfört i ett antal olika kommuner, regioner och för flera samordningsförbund. Johan är ovanligt kommunikativ för att vara en forskare och jag har visat mig vara ovanligt bra på att förstå offentlig sektor för att vara en föreläsare.

 

Vardagligt ledarskap

Detta är min variant av begreppet medarbetarskap. Jag pratar om hur vi leder varandra i vardagen och om vikten av att göra sig medveten om vart vi just nu leder varandra – och om vi vill dit. Ett klassiskt budskap som jag finputsat i tio års tid för att kunna vara lömsk och listig så att det blir en riktigt rolig föreläsning som berör många människor på djupet och faktiskt har visat sig få folk att ändra sig ibland.

 

Bemötandets magi

Nästan samma föreläsning om den om vardagligt ledarskap. Men med mer fokus på just bemötande. En föreläsning som är omöjlig att värja sig för. Deltagarna blir både plågsamt påminda om hur enkelt och viktigt det är med bemötande, och samtidigt peppade att just agera på de enkla förslag jag kommer med för att lyfta bemötandet både som individ och för hela organisationen.

 

Personlig effektivitet

Om att ta eget ansvar för att få saker gjorda. En lömsk föreläsning där medarbetarna skrattar sig till den obehagliga insikten att de är inblandade själva i sina egna liv.

 

Mask – Mört – Gädda

om entreprenörskap och affärsmannaskap. En fruktansvärt enkel metafor som ger väldigt tydliga förhållningssätt för framgång. Man gräver mask och agnar med den för att fånga mörten, som man sedan lockar gäddan med. Om att gilla att gräva mask – och även komma ihåg att det ska upp gäddor i båten också!

 

Prestera bättre och må bättre

Det finns en ganska vanlig föreställning om att man antingen får prestera eller må bra. Den här föreläsningen hamrar på ren värmländska in det uppenbara: vi kan och ska BÅDE prestera OCH må bra.

 

Att göra det omöjliga möjligt

Vi tar oss ut i fältet av möjligheter och upptäcker dem i vardagen. Vi gör oss av med begränsande föreställningar och älskar äventyret. Det här är en riktig rock´n roll-föreläsning om att spränga gränser. Yes!!

När du bokar mig bestämmer vi tillsammans vad jag ska prata om så att föreläsningen blir precis den pusselbit som behövs i sammanhanget. Vi kommer överens om rubrik och innehåll. Här är dock några exempel på vad jag kan prata om.

En av världens 9 bästa talare

Endast  9 (nio) personer i hela världen, av de 5000 talare som rankats av oberoende organisationen SpeakerRating.com, har uppnått den nivå som kallas Diamond Speaker. Nu sällar sig Klas till skaran där bland andra Eddie Izzard, Michelle Obama och Anthony Robbins återfinns.

Torsdagen 14 februari 2019 mottog Klas utmärkelsen av grundaren David JP Phillips som säger:

“Klas är i en klass för sig, en briljant presentatör som under sina 20 år som föreläsare målmedvetet och konsekvent jobbat in teknik efter teknik på ett sätt som få föreläsare har. Att se Klas på scenen är som att betrakta en perfekt koordinerad symfoniorkester som ger dig i publiken bästa tänkbara upplevelse där och då och även när du lämnar lokalen. Hatten av för Klas! Jag är galet, galet stolt att få dela ut Sveriges första Diamond Speaker ackreditering.”

Klas Hallberg, Diamond speaker, bästa talare

The definition: A DIAMOND speaker is an outstandingly skilled speaker! They are similar to the worlds absolute elite of golfers, guitarist and football players – their skills are sublime; bringing crystal clear deliveries in unprepared situations but can easily deliver an unprecedented level of communication skills if they are prepared. Given that their content is on par with their presentation skills they are not only the top rated speaker at conferences – they will leave an ever lasting impression.

Sveriges bäste talare 2018

I november 2018 fick Klas Stora Talarpriset 2018 som är ett oberoende pris med motiveringen:“Med en enkel finurlig dramaturgi och med stort hjärta gör vår vinnare skillnad och hjälper andra till framgång.”

Eventbyrån Eventyr överraskade också genom att utse Klas till Årets Talare 2018.

Klas har under åren flera gånger fått ta emot priset som “Årets Talare” av olika aktörer i branschen.

Läs mer om Klas föreläsningar här!