OM KLAS HALLBERG

Föreläsaren

Jag har föreläst i 20 år för mer än 2000 företag, organisationer och skolor. Det gör i snitt 2-3 föreläsningar i veckan med sommaruppehåll. Man kan säga att jag har lång erfarenhet av att föreläsa.

Innan jag ställde mig på scen ägnade jag åratal åt att lära mig allt om inlärning, kommunikation, prestationspsykologi, accelererat lärande, snabbläsning, hälsa och egen utveckling. Och lite ekonomi. Jag är avhoppad ekonom och eftersom jag inte lärde mig mycket under dessa år ägnade jag desto mer tid åren efter till att lära mig hur man egentligen lär sig saker. Den kunskapen använder jag på scen.

För det är ju klurigt det där med att lära sig nya saker. Folk vill gärna ha det bättre men helst vill dom ha det likadant. I alla fall vill dom slippa ändra något själva. Bättre att chefen, kollegorna, frun, maken, vännerna, grannarna ändrar på sig. Så blir allt bra. På mina föreläsningar inspirerar jag deltagarna till att se hur dom själva kan delta i sina egna liv och inte lägga ut det på andra.

Läs mer om vad jag föreläser om

Om Klas

Scenkonstnären

Under 15 år har jag satt upp mina egna shower, som jag kallar för tänkvärd underhållning. Först ut 2004, var föreställningen Hångla mer! som gick under fem år på Vasateatern i Stockholm. Uppföljaren Hedra mysteriet – mindfulness på värmländska blev en succé och fyllde Gröna Lundsteatern och Scalateatern i Karlstad under tre år. Under 2015 var föreställningen på Sverigeturné. Föreställningen fick skyhöga betyg av publiken, 4.9 av 5.0. Recensioner finns här på ticketmaster.

En ny föreställning har premiär i höst. Det är Karlstadpremiär den 12 oktober och den stora premiären är i Stockholm den 24 oktober. Se aktuell turnéplan här.

Husfilosofen

Jag är husfilosof hos Sveriges Radio i programmet P4 Extra med Lotta Bromé som programledare. Ungefär en gång i månaden reflekterar Lotta och jag över smått och stort. En av mina yrkesmissioner är att uppmuntra folk att vara seriösa, men inte nödvändigtvis allvarliga.

Alla sändningar, lyssna här!

a18dea8e-b583-4beb-9128-52e3c0c44bf8

Fakta om Klas

Klas är född och uppväxt i Karlstad och numera bosatt i Stockholm.

Han har föreläst i drygt tjugo år och är en av Sveriges mest anlitade och välrenommerade föreläsare. Hans scennärvaro fångar åhörarna på ett enastående sätt och han har förmågan att ruska om dem mentalt på ett sätt som få behärskar. Han har av branschen utsett till Årets talare flera gånger.

Klas är också författare av Hångla mer! YCDBRALAI, Hedra mysteriet – Mindfulness på värmländska och Varför Växer Gräset, som sålt i 200 000 ex. Böckerna finns att köpa som pocket hos Adlibris, Bokus och Storytel.