Sociala medier

Om Klas

Föreläsare – Författare – Husfilosof

Klas Hallberg har en enastående förmåga att skapa engagemang hos sin publik. Efter mer än 20 år som professionell föreläsare är han ett slipat kommunikationsverktyg och 100% relevant i varje sammanhang.

 

Han rankas som en av världens bästa talare och är ständigt aktuell med nya teman och infallsvinklar.

Bokningsförfrågan

Omdömen

  • Deltagare – Riksrevisionen

    ”Du är det bästa som har hänt på Riksrevisionen under de sju åren jag jobbat här! Fantastiskt! Ljuvligt! Underbart! Mera, mera, mera!!!!”

  • Publik – Scalateatern

    ”Vettigt och roligt på en gång! Bättre än en vanlig föreläsare och bättre än standup komiker…”

  • Lärare i Nässjö

    Stort tack Klas! För att du ger så mycket av dig själv, för att du får oss att skratta åt mänskligheten och se med andra vinklar! Du är en sällsynt föreläsare som inte doktrinerar utan hellre tänder lampor och lyktor.

Vem är Klas Hallberg?

Klas är född och uppväxt i Karlstad och numera bosatt i Stockholm. Han är avhoppad ekonom – i botten. Man kan säga att universitet inte lyckades göra sig relevant för honom. Istället ägnade han sig åt att på egen hand studera hur hjärnan fungerar och hur människor lär sig saker. Under tre års tid reste han runt och besökte hjärnforskare och pedagoger framförallt i USA, men även i Sverige och Europa, och har sedan fortsatt sina självstudier under hela sin karriär. Han började föreläsa 1996 och har genomfört fler än 2500 föreläsningar i över 1000 organisationer.

HUSFILOSOFEN

Klas har sedan 2015 varit husfilosof på Sveriges Radio, P4 Extra. Med stor portion sunt förnuft, humor och värme delar Klas med sig av reflektioner över stort och smått.

 

Några samlade sändningar på P4 Extra

 

”Klas går runt och funderar på vad som händer i stort med både oss människor och det samhälle vi lever i. Han är oavbrutet intressant och relevant att lyssna på” – Babben Larsson

 

Klas har läst det mesta om inlärning, kommunikation, prestationspsykologi, hälsa och egen utveckling – och är ständigt intresserad av existentiella frågor.

SCENKONSTNÄREN

Under de snart 25 åren som Klas har satt upp sina egna shower har folk försökt genrebestämma det han gör. Själv kallar han det helt enkelt för tänkvärd underhållning.

Hela Sverige hånglar – en filsosofisk humorshow om att leva innan man dör  var på Sverigeturné under 2018 och 2019 med final på ett fullsatt Oscarsteatern. Showen var en uppföljare av Hångla mer! som under åren 2004 – 2009 gick på Vasateatern i Stockholm.

 

Hedra mysteriet – mindfulness på värmländska, som hade premiär 2013, blev också en succé och fyllde teatrar runt om i landet under tre år. Några ur publiken intervjuades under en av föreställningarna.

FÖRFATTAREN

Klas har skrivit böcker som sålts i mer en halv miljon exemplar i genren psykologi/management.

Den senaste är”I Kundens skor!– om att skapa värde utifrån kundens, medborgarens, gästens, eller helt enkelt ur en annan människas perspektiv. Medförfattare är psykologiprofessor Per Kristensson på Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet. Boken släpptes våren 2020 och innehåller aktuell forskning och praktiska exempel från verkligheten.

 

”Hela Sverige hånglar! om att leva innan man dör” är Klas samlade tankar om personlig utveckling, ett slags funderingskompis att ha med sig. Boken släpptes 2018.

 

Övriga aktuella titlar är ”Hångla mer!”, ”YCDBRALAI (You Can’t Do Business Running Around Like An Idiot)” och ”Hedra mysteriet – mindfulness på Värmländska” och trilogin Varför växer gräset?”.

Gör en förfrågan

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om t ex nya föreläsningar, shower och böcker samt annat jag har på gång.