Sociala medier

Om Klas

Föreläsare – Författare – Husfilosof

Klas Hallberg har en enastående förmåga att skapa engagemang hos sin publik. Efter mer än 20 år som professionell föreläsare är han ett slipat kommunikationsverktyg och 100% relevant i varje sammanhang.

 

Han rankas som en av världens bästa talare och är ständigt aktuell med nya teman och infallsvinklar.

Bokningsförfrågan

Omdömen

  • David JP Phillips, grundare av The 110 steps (SpeakerRating)

    ”Klas är i en klass för sig, en briljant presentatör. Att se Klas är som att betrakta en perfekt koordinerad symfoniorkester på en person som ger publiken bästa tänkbara upplevelse.”

  • Medarbetare på Riksrevisionen

    ”Du är det bästa som har hänt på Riksrevisionen under de sju år som jag har jobbat här. Fantastiskt! Ljuvligt! Underbart!

  • Lärare i Nässjö

    ”Stort tack Klas! För att du ger så mycket av dig själv, för att du får oss att skratta åt mänskligheten och se med andra vinklar! Du är en sällsynt föreläsare som inte doktrinerar utan hellre tänder lampor och lyktor.”

Vem är Klas Hallberg?

Klas är född och uppväxt i Karlstad och numera bosatt i Stockholm. Han är avhoppad ekonom – i botten. Man kan säga att universitet inte lyckades göra sig relevant för honom. Istället ägnade han sig åt att på egen hand studera hur hjärnan fungerar och hur människor lär sig saker. Under tre års tid reste han runt och besökte hjärnforskare och pedagoger framförallt i USA, men även i Sverige och Europa, och har sedan fortsatt sina självstudier under hela sin karriär. Han började föreläsa 1996 och har genomfört fler än 2500 föreläsningar i över 1000 organisationer.

Det som gör Klas unik är hans förmåga att blanda humor med allvar och skapa autentiska upplevelser. Han är alltid påläst om kunden och i det närmaste besatt av att vara relevant i varje sammanhang. Han har fått en mängd priser genom åren; Årets talare, Stora Talarpriset och har även rankats som en av världens nio bästa talare bland 5000 studerade talare.

Läs mer här om några av de utmärkelser Klas har fått.

HUSFILOSOFEN

Som få andra betraktar Klas sin samtid med humoristisk och nyfiket kritisk blick. Många har hört honom filosofera i Sveriges Radio och en kvarts miljon svenskar har läst hans böcker.

”Klas förenar existentiellt djup med vardaglig humor på ett elegant vis. Vår bästa jämförelse är nog en modernare variant av Tage Danielsson”/Mathias Andersson på Promotor Media

 

”En av landets finurligaste tänkare” /Tobias Nielsén, VD och grundare för bokförlaget Volante

 

Klas har läst det mesta om inlärning, kommunikation, prestationspsykologi, hälsa – och är ständigt intresserad av existentiella frågor.

SCENKONSTNÄREN

Under de snart 25 åren som Klas har satt upp sina egna shower har folk försökt genrebestämma det han gör. Själv kallar han det helt enkelt för tänkvärd underhållning.

Att leva innan man dör – en skrattfest om livets allvar  hade premiär efter pandemin och är aktuell just nu.

Hela Sverige hånglar – en filsosofisk humorshow om att leva innan man dör  var på Sverigeturné under 2018 och 2019 med final på ett fullsatt Oscarsteatern. Showen var en uppföljare av Hångla mer! som under åren 2004 – 2009 gick på Vasateatern i Stockholm.

 

Hedra mysteriet – mindfulness på värmländska, som hade premiär 2013, blev också en succé och fyllde teatrar runt om i landet under tre år.

FÖRFATTAREN

Klas har skrivit böcker som sålts i mer en halv miljon exemplar i genren psykologi/management.

Den senaste är ”I Kundens skor!– om att skapa värde utifrån kundens, medborgarens, gästens, eller helt enkelt ur en annan människas perspektiv. Medförfattare är psykologiprofessor Per Kristensson på Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet. Boken släpptes våren 2020 och innehåller aktuell forskning och praktiska exempel från verkligheten.

 

”Hela Sverige hånglar! om att leva innan man dör” är Klas samlade tankar om personlig utveckling, ett slags funderingskompis att ha med sig. Boken släpptes 2018.

 

Övriga aktuella titlar är ”Hångla mer!”, ”YCDBRALAI (You Can’t Do Business Running Around Like An Idiot)” och ”Hedra mysteriet – mindfulness på Värmländska” och trilogin Varför växer gräset?”.

Gör en förfrågan

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om t ex nya föreläsningar, shower och böcker samt annat jag har på gång.